top of page
IMG_0193_edited.jpg

Amber Jägers

Ik zit als therapeut tegenover je, als coach naast je, maar uiteraard kan ik het mij goed voorstellen dat je het ook fijn vindt om een gevoel te krijgen bij mij als mens. Daarom een korte opsomming van een deel van mijn levensreis en hoe ik tot mijn huidige werk ben gekomen. 

Ontdekken, ontdekken, ontdekken.

Het kenmerkt mij, van kind tot nu, 36 jaar.
 

Ik ontdek de wereld. Ik maakte verre reizen, vaak alleen. Ik woon tijdelijk in Suriname en Costa Rica. Ik leer van alle culturen, van verschillende levensopvattingen, ik ben nieuwsgierig en ga in gesprek. 

Ik ontdek mijzelf. Ik ga naar binnen en onderzoek. Wie ben ik? Slapeloosheid, stress, hoogsensitiviteit, maar ook innerlijke woede en frustratie dwingen mij naar mijzelf te kijken. In gesprek met psychologen, in behandeling bij complementair therapeuten, zelfhulpboeken.

Yoga vergroot mijn lichamelijk en geestelijk bewustzijn. Vele jaren enkel als beoefenaar, sinds mijn opleidingen in 2015 ook als Yoga docent op verschillende scholen. Via Yoga kom ik in 2014 ook aanraking met Ayurveda. Het brengt alles op zijn plek. Het geeft mij het zelfinzicht waarmee al wat ik eerder over mijzelf ontdekte logisch wordt. Ik volg verschillende opleidingen en wordt KTNO gecertificeerd Ayurvedisch therapeut. Mijn coachingsopleiding in 2021 zorgt voor een verdere verdieping in mijn eigen overtuigingen en de filters waardoor ik de wereld bekijk. Beiden zorgen voor veel ruggengraat. Ook nu als therapeut studeer ik door. Momenteel volg ik naast diverse bijscholingen een specialisatie op het gebied van zwangerschap-, geboorte- en moederzorg.
Ook mijn dochter Noa mag niet ontbreken als leermeester in mijn zelfkennis. In augustus 2020 word ik alleenstaande moeder. Ze leert mij nog meer over de essentie van het leven en houdt mij met haar expressieve karakter regelmatig een spiegel voor. 

 

Ik ontdek de ander. Ik ben nieuwsgierig naar jou. Wie ben jij en wat heeft je gevormd? Wat is je constitutie en hoe kunnen we die beter in balans brengen?  Mijn werk staat bij de overtuiging dat een ieder uniek is en daarin zijn kracht schuilt.

CV 

2022 - heden: Specialisatie Garbha Sanskara - zwangerschap- & geboortezorg

Dr. Amruta Athale, Pune

2022 - heden: Ayurvedische verdiepingslessen over diverse aandoeningen
Dr. JV Hebbar

2021 -Practitioner Coach, NOBCO Certificering
GORT Coaching, Amsterdam

2018 – 2020 - Ayurvedische therapie, KTNO Certificering
Ayurdaay Nilayam, Hengelo
 

Januari 2020 - Ayurvedische stage
Ayurvedic clinic Manna Home, Kerala, India

2019 - Medische Basiskennis, PLATO Certificering
Ars Medica, Amersfoort

September – December 2016 - Ayurvedische voedingscursus

Academy of Ayurvedic Studies, Amsterdam

Juli 2016 - Yoga & Ayurveda Intensieve training 

Academy for Ayurvedic Studies, Loenen

Jan – Maart 2010 - Yogatraining - Art of Asana: Fundamental of alignment 60 uur
Delight Yoga, Yoga Alliance, Amsterdam

April 2015 - Hatha Yoga Docentenopleiding 200 uur
Yoga Alliance, Pachamama, Osara, Costa Rica

WO Master of Social Sciences

Vrije Universiteit van Amsterdam (cum laude)

bottom of page